

ACPE 2024

ISPEs 16th Asian Conference on Pharmacoepidemiology 12–14 October 2024 • Tokyo

■ ISDE International Society ● 日本薬剤疫学会

Educational Session Program Saturday 12 October 2024

TRACK A: DATABASE PHARMACOEPIDEMIOLOGY

(Introductory/Intermediate) (English)

Venue: Sanjo Kaikan Large Lecture Room (2nd Floor)

Organizers: Edward Lai and Sallie Pearson

Time	Торіс
09:10 (30 mins)	Designing pharmacoepidemiologic studies from clinical questions Instructor: Esther WY Chan, Hong Kong University
09:40 (90 mins)	Principles of pharmacoepidemiology using large databases Use of healthcare databases for pharmacoepidemiology research Instructor: Juliana de Oliveira Costa, UNSW Cohort study design and estimating drug exposure within healthcare databases Instructor: Michael Falster, UNSW
11:10 (30 mins)	BREAK
11:40 (90 mins)	Evaluation of clinical outcomes in healthcare databases Evaluation of clinical outcomes in healthcare databases Instructor: Shirley Li, Hong Kong University Bias and confounding Instructor: Celine Sze Ling Chui Thought exercise using healthcare databases to answer a clinical question Instructor: Shirley Li and Celine Sze Ling Chui
13:10 (60 mins)	LUNCH on your own
14:10 (90 min)	Practical skills in protocol writing and statistical analytic programming in pharmacoepidemiology- From Research Question to Protocol Instructor: Ben Daniels, UNSW
15:40 (30 mins)	BREAK
16:10 (80 mins)	Practical skills in protocol writing and statistical analytic programming in pharmacoepidemiology – From Protocol to SAS Programming Instructors: Steven Chin-Yao Shen and Albert Tzu-Ming Chuang, NCKU
17:30	CLOSE