



ISPEs 16th Asian Conference on Pharmacoepidemiology 12-14 October 2024 • Tokyo





Educational Session Program Saturday 12 October 2024

TRACK A: DATABASE PHARMACOEPIDEMIOLOGY

(Introductory/Intermediate) (English)

Venue: Sanjo Kaikan Large Lecture Room (2nd Floor)

Organizers: Edward Lai and Sallie Pearson

Time	Торіс
08:30	Designing pharmacoepidemiologic studies from clinical questions
(30 mins)	Instructor: Esther WY Chan, Hong Kong University
09:00 (90 mins)	Principles of pharmacoepidemiology using large databases
	Use of healthcare databases for pharmacoepidemiology research
	Instructor: Juliana de Oliveira Costa, UNSW
	Cohort study design and estimating drug exposure within healthcare databases
	Instructor: Michael Falster, UNSW
10:30	BREAK
(30 mins)	DREAK
11:00 (90 mins)	Evaluation of clinical outcomes in healthcare databases
	Evaluation of clinical outcomes in healthcare databases
	Instructor: Shirley Li, Hong Kong University
	Bias and confounding
	Instructor: Celine Sze Ling Chui
	Thought exercise using healthcare databases to answer a clinical question
	Instructor: Shirley Li and Celine Sze Ling Chui
12:30	LUNCH on your own
(60 mins)	
13:30	Practical skills in protocol writing and statistical analytic programming in
(120 min)	pharmacoepidemiology
(1-2-1111)	Instructor: Ben Daniels, UNSW
15:30	BREAK
(30 mins)	
	Practical skills in protocol writing and statistical analytic programming in
16:00	pharmacoepidemiology – case discussion
(90 mins)	Instructors: Ben Daniels, UNSW
	Facilitator: Edward Lai, Albert Chung, Steven Shen
17:30	CLOSE